Cursussen/Workshops

Korenbloemstraat 75,

6657 BB  Boven-Leeuwen

06-83170871

Workshop Crosscolor

Als je kind moeite heeft met begrijpend lezen biedt deze workshop handvatten om teksten op een gestructureerde manier aan te pakken. Een tekst wordt met kleuren geanalyseerd op hoofd- en bijzaken en onderliggende verbanden. Hierdoor wordt het tekstbegrip verbeterd. Daarna wordt dit omgezet in een gestructureerde mindmap. Hiermee wordt de leerstof betekenisvol en bijzonder gemaakt, zodat deze op een snelle manier eigen gemaakt kan worden.

Kijk onder het kopje data/tijden wanneer deze workshop is.

Workshop Tafelsommen

Je kind een paar uren bezig laten zijn met tafelsommen op een leuke manier. Tafels in kleur en vorm, rennen, springen, voelen etc. Dat biedt deze actieve workshop.

Er is één workshop voor de tafels van 2 t/m 5 en één voor de tafels van 6 t/m 9. Tussendoor iets lekkers eten en drinken en weer door... De volgende dag gaan de tafels een stuk makkelijker op school.

Kijk onder het kopje data/tijden wanneer deze workshop is.

Sociale vaardigheidstraining

Soms is het lastig om voor jezelf op te komen binnen je sociale netwerk. Denk aan niet durven vragen, anders reageren dan je zou willen, vrienden maken etc.

 

Sociaal emotionele problemen staan je ontwikkelingsvaardigheden in de weg. Je moet je goed voelen om je aandacht bij het (leer)proces te kunnen houden. Een training (10 lessen van 1 uur) kan je tools geven om in te zetten bij de dagelijkse dingen zoals sport, clubs en school.

 

 

Lezing over beelddenken

In een lezing wordt er over het volgende verteld:

Beelddenken en taaldenken.

Is beelddenken een stoornis?

Hoe kun je beelddenkers herkennen?

Hoe kun je beelddenkers een helpende hand bieden?

Wat is de kracht van een beelddenker?

 

Een lezing duurt +/- anderhalf uur en is bedoeld voor professionals die met kinderen werken.

Deze lezing is op aanvraag.

Cursus 'Leren door zien'

In deze tweedaagse cursus staat beelddenken centraal. Er wordt informatie gegeven over de kenmerken en denkpatronen, verstoringen in de ontwikkeling en hoe deze te herkennen. In de cursus wordt de methode Leren door zien gebruikt om de beelddenker nog beter te kunnen begrijpen en ondersteunen.

Aan het einde van de cursus bent u in staat om beelddenkers te begeleiden. In een werkmap is alles uitgewerkt en zitten werkbladen die direct gebruikt kunnen worden.

Deze cursus kan gedaan worden door ouders en professionals die met kinderen werken.

Het volgende komt aan bod: theorie over beelddenken, rekenen, tafels, klok kijken, spelling,  lezen en wereldoriëntatie.

Bij de cursus is inbegrepen:

- Werkmap

- Lunch

- Certificaat

 

Cursus data:

Vrijdag 17 en 24 mei 2019

Contact

Verdiepingsdag 'Leren door zien'

Deze dag is een vervolg op de cursus 'Leren door zien', maar kan ook gevolgd worden als je een andere basiscursus over beelddenken hebt gevolgd.

Het volgende komt aan bod: werkwoordspelling, meervoud spelling, grammatica, vreemde talen, breuken, pubers, leren plannen.

Bij de verdiepingsdag zit inbegrepen:

- Werkmap

- Lunch

- Certificaat

Kijk onder het kopje data/tijden wanneer deze cursus is.

Contact

Leerondersteuning Ellen Vos

 

 

Contact

Submitting Form...

The server encountered an error.

Het bericht is ontvangen