Korenbloemstraat 75, 6657 BB Boven-Leeuwen
06-83170871

Cursussen/Workshops

Workshop Crosscolor

Als je kind moeite heeft met begrijpend lezen biedt deze workshop handvatten om teksten op een gestructureerde manier aan te pakken. Een tekst wordt met kleuren geanalyseerd op hoofd- en bijzaken en onderliggende verbanden. Hierdoor wordt het tekstbegrip verbeterd. Daarna wordt dit omgezet in een gestructureerde mindmap. Hiermee wordt de leerstof betekenisvol en bijzonder gemaakt, zodat deze op een snelle manier eigen gemaakt kan worden.

Kijk onder het kopje data/tijden wanneer deze workshop is.

Workshop Tafelsommen

Je kind een paar uren bezig laten zijn met tafelsommen op een leuke manier. Tafels in kleur en vorm, rennen, springen, voelen etc. Dat biedt deze actieve workshop.

Er is één workshop voor de tafels van 2 t/m 5 en één voor de tafels van 6 t/m 9. Tussendoor iets lekkers eten en drinken en weer door… De volgende dag gaan de tafels een stuk makkelijker op school.
Kijk onder het kopje data/tijden wanneer deze workshop is.

Sociale vaardigheidstraining

Soms is het lastig om voor jezelf op te komen binnen je sociale netwerk. Denk aan niet durven vragen, anders reageren dan je zou willen, vrienden maken etc.

Sociaal emotionele problemen staan je ontwikkelingsvaardigheden in de weg. Je moet je goed voelen om je aandacht bij het (leer)proces te kunnen houden. Een training (10 lessen van 1 uur) kan je tools geven om in te zetten bij de dagelijkse dingen zoals sport, clubs en school.

gezichten

Lezing over beelddenken

In een lezing wordt er over het volgende verteld: Beelddenken en taaldenken. Is beelddenken een stoornis? Hoe kun je beelddenkers herkennen?

Hoe kun je beelddenkers een helpende hand bieden? Wat is de kracht van een beelddenker?

Een lezing duurt +/- anderhalf uur en is bedoeld voor professionals die met kinderen werken. Deze lezing is op aanvraag

Workshops ‘Leren door zien’

In alle workshops staat beelddenken centraal. Er wordt informatie gegeven over de kenmerken en denkpatronen, verstoringen in de ontwikkeling en hoe deze te herkennen. In de workshops wordt de methode Leren door zien gebruikt om de beelddenker nog beter te kunnen begrijpen en ondersteunen.

De workshops kunnen gedaan worden door ouders en professionals die met kinderen werken.

Bij elke workshop is inbegrepen:

– Koffie/thee met iets lekkers

Alle workshops worden gegeven van 09.00-12.30 uur. 

Workshop 1

De theorie en achtergronden van beelddenken.

Datum: zaterdag 30-11-2019

 vrijdag 28-02-2020

Workshop 2

Beelddenken bij taal, spelling en lezen.

Datum: zaterdag 11-01-2019

 vrijdag 27-03-2020

Workshop 2

Beelddenken bij rekenen.

Datum: zaterdag 25-01-2019

 vrijdag 24-04-2020