Workshops

workshops & Trainingen


Superkrachten voor je hoofd training.

We leren onze kinderen zo ongeveer alles. Behalve de gebruiksaanwijzing van hun eigen hoofd.
Je leert in deze training hoe je beter om kunt gaan met onaangename ervaringen, hoe je je sociale skills (in plaats van sociale media) kunt verbeteren en meer zelfvertrouwen krijgt.

Soms is het lastig om voor jezelf op te komen binnen je sociale netwerk. Denk aan niet durven vragen, anders reageren dan je zou willen, vrienden maken etc. Sociaal emotionele problemen staan je ontwikkelingsvaardigheden in de weg. Je moet je goed voelen om je aandacht bij het (leer)proces te kunnen houden. Een training Superkrachten voor je hoofd (10 lessen van 1 uur) kan je tools geven om in te zetten bij de dagelijkse dingen zoals sport, clubs en school.

Begrijpend lezen training.
Geschikt voor kinderen vanaf groep 5 t/m Voortgezet Onderwijs.
Begrijpend Lezen is de basis voor vrijwel alle schoolvakken. Het aanleren van een goede manier om begrijpend te kunnen lezen is heel belangrijk voor de rest van een schoolcarrière.

Om goed te leren begrijpen waar een tekst over gaat, is de ontwikkeling van de woordenschat en het niveau van het technisch lezen essentieel. Door na te denken over de tekst en jezelf voortdurend vragen te stellen, worden verbanden gelegd, waardoor inzicht en overzicht ontstaat. Je snapt de tekst, ziet het voor je in een plaatje, kan het in je eigen woorden navertellen en je woordenschat wordt (nog) groter.
Ook bij het vak rekenen, en dan met name bij verhaaltjessommen, is het leggen van verbanden heel belangrijk. Je moet begrijpen hoe het verhaaltje in elkaar zit. Daarna kun je pas de som uitrekenen. Dus verhaaltjessommen oplossen, is eigenlijk ook voor een deel begrijpend lezen.

En natuurlijk gebruik je begrijpend lezen ook voor vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Als je niet begrijpt wat je leest, kun je je de leerstof niet eigen maken. Of je moet alles letterlijk uit je hoofd leren. Sommige kinderen kunnen dat…… maar begrijpen niet wat ze leren. Ze kunnen alleen reproduceren en bij inzichtvragen vallen ze door de mand.

In 6 stappen leren de leerlingen hoe ze door saaie, lange teksten kunnen komen en deze te begrijpen en te onthouden. Door met kleuren te werken, krijgen de leerlingen meer inzicht in de tekst. Door op verschillende manieren de tekst te leren verwerken (mindmap, sorteertaak enz.) is deze methodiek voor zowel Beelddenkers als Taaldenkers zeer goed in te zetten.

Lezing over beelddenken
In een lezing wordt er over Beelddenken en Taaldenken verteld. Is beelddenken een stoornis? Hoe kun je beelddenkers herkennen? Hoe kun je beelddenkers een helpende hand bieden? Wat is de kracht van een beelddenker? Een lezing duurt +/- anderhalf uur en is bedoeld voor ouders en professionals die met kinderen werken. Deze lezing is kosteloos en wordt een paar keer per jaar gegeven.
Workshops Leren door Zien
In deze workshops staat Beelddenken centraal.
Er wordt informatie gegeven over de kenmerken en denkpatronen, verstoringen in de ontwikkeling en hoe deze te herkennen. In de workshop wordt de methode Leren door Zien gebruikt om de beelddenker nog beter te kunnen begrijpen en ondersteunen. De workshops kunnen gedaan worden door ouders en professionals die met kinderen werken.
• Er is een workshop Leren door Zien lezen.
• Er is een workshop leren door Zien rekenen.
Bij elke workshop is inbegrepen: Koffie/thee met iets lekkers.
Alle workshops worden gegeven van 09.30-12.30 uur.